Portafoni su još jedna tehnologija koja omogućava kontrolu pristupa objektima. Radi se o jednostavnijem sustavu kontrole pristupa koji često ima i komunikacijsku ulogu.

Glavni nedostatak u odnosu na naprednije sustave zaštite je potreba ljudske reakcije na prijemnoj strani kako bi se omogućio pristup štićenom objektu. Međutim, napredniji sustavi portafonije mogu se povezati s biometrijskim čitačima ili čitačima za beskontaktne kartice kako bi se osobama s odobrenjem ulaza omogućio nesmetan pristup objektu.

Za sustave portafonije Krobel promet zastupa međunarodne proizvođače Hikvision, Golmar i TCS.

Portafon 2 wire

Tehnologija

Sustavi portafonije dijele se na sustave temeljene na audio i video komunikaciji. Sustavi temeljeni na audio komunikaciji jednostavniji su. Portafon se povezuje s električnom bravom i prepoznavanjem glasa, možete odlučiti želite li omogućiti pristup objektu osobi koja je zatražila pristup. Ovakva rješenja primjerena su za obiteljske kuće i manje zgrade.

Sustavi temeljeni na video komunikaciji na vanjskoj jedinici imaju ugrađenu video kameru, a na prijemnoj jedinici ekran na koji se prenosi slika koju kamera snima. To omogućava osobi na prijemnoj strani efikasniju identifikaciju osobe koja je zatražila pristup.

Sustavi portafonije nisu ograničeni na jednu vanjsku i jednu unutarnju jedinicu. Postoji mogućnost povezivanja jedne vanjske jedinice s više unutarnjih, kao što je slučaj u stambenim zgradama. Isto tako, moguće je više vanjskih jedinica povezati s jednom unutarnjom ili više unutarnjih u slučaju da postoji više ulaza ili pristupa objektu.

Hikvision portafon

Ugradnja

Portafonski sustavi najčešće se ugrađuju žičano. U ponudi imamo sustave koji koriste IP, analogne ili 2-žičane instalacije. Sve popularniji su manji sustavi koji koriste bežičnu ili wireless tehnologiju. Bežični sustavi ugrađuju se kada je manja udaljenost između jedinica i domet signala dovoljno kvalitetan.

Preuzimanje kataloga

OVDJE preuzmite katalog s veleprodajnim cijenama. 

Ukoliko ste zainteresirani za implementaciju sustava portafona u objektima ili samo imate neka dodatna pitanja vezano za ovu temu, slobodno nas kontaktirajte na +013640343 ili pošaljite upit putem obrasca!