Vatrodojava odnosno detektor požara

Za sustave protupožarne zaštite Krobel promet zastupa europskog proizvođača vatrodojavne opreme teletek-electronics.com.

Požar je jedna od najvećih mogućih opasnosti, što po ljudske živote, što za objekte i okolinu u kojima se pojave. Zaštita od požara podrazumijeva detaljnu analizu i proučavanje požara i popratnih efekata, kao i razvoj, proizvodnju, testiranje te primjenu adekvatnih sustava zaštite.

Aktivni sustavi zaštite sastavni su dio cjelokupne protupožarne zaštite koji djeluju na principu pobude i odziva, tj. kod određenih događaja djeluju prema unaprijed predviđenom scenariju. Sastoje se od sustava za detekciju požara, sustava za suzbijanje požara i alarmnog sustava. 

Osnova karakteristika aktivnog sustava zaštite je da samostalno djeluje u slučaju pojave opasnosti. Stoga je prilikom projektiranja jednog takvog sustava vrlo bitno predvidjeti sve moguće situacije te adekvatno podesiti ponašanje sustava. 

Krobel Promet za sustave protupožarne zaštite koristi opremu baziranu na konvencionalnoj, analognoj i bežičnoj tehnologiji. 

Ukoliko se zainteresirani za implementaciju sustava vatrodojave ili samo imate neka dodatna pitanja vezana uz ovu temu slobodno nas kontaktirajte.

teltek partner logo

Zadaća vatrodojavnog sustavaZadaća sustava za detekciju jest efikasna detekcija požara. Sustav za suzbijanje požara djeluje nakon detekcije, odnosno pojave požara. Njegova zadaća je brzo i efikasno eliminirati požar tj. ukloniti ga nekom od metoda gašenja (npr. raspršivači vode, gašenje pijenom ili specijalnim plin i sl.). Konačno, zadaća alarmnog sustava je upozoriti prisutne o opasnosti od požara, inicirati daljnje postupke eliminiranja opasnosti te kontaktiranje službi zadužene za pomoć u takvim situacijama.