/
/
Protuprovala

Protuprovala

Alarmni sustavi poznati su i kao protuprovalni sustavi, sustavi sigurnosne zaštite ili sustavi za detekciju provale. Svi uobičajeni alarmni sustavi rade na istom tehničkom principu. Oni koriste niz različitih senzora za otkrivanje provale u zgradu ili sigurnosno područje. Ako se senzori koriste za otkrivanje dima, vode ili otrovnog dima, alarmni sustav će vas također upozoriti na te opasnosti oglašavanjem sirene ili pozivanjem nadzornog centra.

Tehnologija koja stoji iza kućnih sigurnosnih sustava značajno se promijenila tijekom posljednjeg desetljeća. Gotovo svi sigurnosni sustavi sada su bežični, a mnogi također služe kao sustavi kućne automatizacije, što znači veću vrijednost za vaš novac. Osim toga, sada ih je puno lakše koristiti zahvaljujući pametnim telefonima i zaslonima osjetljivim na dodir.

Picture 1 protuprovala

Vrste alarmnih sustava

Alarmne sustave dijelimo na žičane/hibridne i bežične Oba nude iste vrste alarma i komunikacije s korisnikom, slični su ili čak identični u programiranju i signalizaciji, a standardni detektori mogu se integrirati u oba. Samo je instalacija drugačija: kod žičanog sustava za svaki element (centrala, detektor, sirena...) je potrebno provesti odgovarajući kabel, dok se kod bežičnih sustava komunikacija između elemenata odvija bežičnim putem. Dok se postojeći objekti mogu naknadno opremiti bežičnim alarmnim sustavima, žičani/hibridni alarmni sustavi prikladniji su za nove zgrade ili renoviranje, gdje se može može izvesti postavljanje kablova i odgovarajuće infrastrkuture.

 

 

Područja primjene žičanih alarmnih sustava:

Žičani/hibridni alarmni sustavi prikladni su za srednje do velike objekte kao što su poslovne zgrade, tvornički prostori i uredi. Uobičajeni su izbor za komercijalne primjene, jer je instalacija općenito lakša i uglavnom se moraju pokriti veće udaljenosti. Žičani/hibridni alarmni sustavi imaju smisla u privatnom sektoru kada je zgrada u izgradnji ili se renovira.

 

Prednosti žičanih alarma

  • Pristupačne komponente
  • Moguće je integrirati veliki broj detektora, zahvaljujući hibridnom proširenju funkcije s mogućim bežičnim komponentama
  • Veći stupanj cyber security zaštite
  • Niski troškovi održavanja (baterije se ne moraju mijenjati zahvaljujući stalnom napajanju)

 

Područja primjene bežičnih alarmnih sustava:

Bežični alarmni sustavi pogodni su za manje i veće kuće ili stanove te za manje i srednje poslovne objekte. Wireless alarmni sustavi su sustav izbora za naknadnu ugradnju i moguće ih je jednostvarno i brzo postaviti

Prednosti bežičnog alarma

  • Bežični prijenos za korištenje na nedostupnim mjestima
  • Isplativa instalacija
  • Relativno jednostavna instalacija bez povlačenja kabela
  • Vrlo fleksibilan, može se produžiti u bilo kojem trenutku
  • Lako ga je ponijeti sa sobom ako se selite
  • Dodatne komponente mogu se jednostavno i brzo integrirati

 

Brandovi

Izrada projektne dokumentacije i elaborata

Nudimo usluge izrade projektne dokumentacije i elaborata u skladu sa svim zakonskom regulativama i normama.

Ukoliko ste zainteresirani za implementaciju nekog od navedenih protupožarnih rješenja ili imate neka dodatna pitanja vezana za ovu temu, slobodno nas kontaktirajte putem obrasca ili na telefon 01 3640 343.