Alarmi i alarmni sustavi za kuću

Unatoč tome što su protuprovalni alarmni sustavi najstariji oblik tehničke zaštite svih stambenih i poslovnih objekata, oni i dalje predstavljaju temelj svake tehničke zaštite te se njihova korisnost ne smije zanemariti. Riječ je o sustavu elektroničke zaštite koja je namijenjena za pravovremeno otkrivanje, evidentiranje, signaliziranje i dojavljivanje korisniku zaštite o nastanku štetnih događaja na objektu štićenja. Sustavi protuprovale prilagođavaju se potrebama korisnika ovisno o tome radi li se o vanjskoj ili unutarnjoj zaštiti, tihoj dojavi ili zvučnoj signalizaciji. Sustavi vanjske zaštite namijenjeni su preventivnom djelovanju, detektiraju već sami pokušaj provale na prilazu objektu štićenja.

Za sustave protuprovalne i vanjske zaštite u bežičnoj tehnologiji Krobel promet zastupa međunarodnog proizvođača visoko kvalitetnih elektroničkih sigurnosnih sustava i komponenti Visonic.com. Za sustave protuprovalne i vanjske zaštite u žičanoj tehnologiji Krobel promet zastupa vodećeg proizvođača za protuprovalne sustave bentelsecurity.com. Krobel također zastupa dsc.com, vodeći svjetski brend u područjima sigurnosnog monitoringa, sigurnosti internetskih komunikacija i bežičnih proizvoda. Specijalizirani su za dizajn i proizvodnju sigurnosnih kontrolnih ploča te uređaja za detekciju i proizvoda za komunikaciju.

partneri visonic

partneri bentel

partneri dsc logo

Protuprovalni sustav čine elementi sustava za detekciju (detektori pokreta, detektori vibracija, magnetski kontakti, detektori šuma, detektori loma stakla i sl.), alarmne centrale za primanje, obradu i prosljeđivanje signala, elementi za signalizaciju provale, komunikatori za prijenos signala na izdvojenu lokaciju te uređaji i oprema za upravljanje sustavom.

Gotovo svi objekti pogodni su za korištenje sustava protuprovalne zaštite, a najčešće se primjenjuju se zaštitu stanova, kuća, poslovnih prostora i skladišta. Kako bi iskoristili puni potencijal sustava protuprovalne zaštite vrlo je važno redovito održavanje sustava, njegovo pravilno korištenje kao i kvaliteta same protuprovalne opreme.

Sama aktivacija alarma i zvučna signalizacija često nisu dovoljne kako bi se zaštitio željeni stambeni ili poslovni objekt. Pravovremena reakcija i dolazak na lokaciju paljenja alarma spriječit će nastanak štete. Dojavni centri osiguravaju intervenciju zaštitarske službe na lokaciji paljenja alarma.

Problem lažnih alarma karakterističan je za sustav protuprovalne i vanjske zaštite. Aktivacijom lažnog alarma generiraju se nepotrebni troškovi nastali intervencijom zaštitarske službe. Broj lažnih alarma može se smanjiti redovitim održavanjem sustava te edukacijom korisnika.

Tehnologije za verifikaciju alarma kao što su slijedna detekcija, audio provjera i videoverifikacija mogu uvelike riješiti problem lažnih alarma. Integracija sustava protuprovale sa sustavom videonadzora smanjit će troškove alarmne zaštite.

Ukoliko ste zainteresirani za implementaciju sustava protuprovalne i vanjske zaštite ili samo imate neka dodatna pitanja vezano za ovu temu, slobodno nas kontaktirajte.